Køb af lejlighed eller bolig

Når det kommer til køb af fast ejendom, så er der mange ting at tage stilling til, og det eneste man bare har lyst til er, at se på billeder af flotte boliger inde til man finder den helt rette. Men der er rigtig mange ting man skal have styr på, så man bliver nød til tænke på alt fra bank, advokat og byggesagkyndig. Men for ikke at kede jer for meget i dette blogindlæg, så vil jeg selvfølgelig også fremvise et par række billeder af de seje boliger/lejligheder jeg har kigget på.

Kilde: edc.dk

Kilde: edc.dk

Derfor har jeg valgt at dele indlægget op, i første del får i en række gode links, hvis I selv står i situationen at skulle købe fast ejendom. I den sidste del af blogindlægget finder i en række billeder af de boliger/lejligheder, som man ville ønske man havde råd til – men også et par fra de boliger, som vi faktisk går og overvejer.

Når du først begynder at overveje køb af fast ejendom, så er det første du skal have styr på, hvad din økonomi egentlig kan holde til. Dette betyder at du skal forbi din bank og få bevilliget et lån, hvor der bliver kigget på, hvor stor en mdr. ydelse du har råd til, og således hvor stort lånet kan være. Til dette formål kan du på forhånd forsøge dig med denne beregner fra Danske Bank, som kan være med til at sammensætte det beløb, som du kan købe bolig for. Herudover vil der også komme en række udregninger ift. månedlig ydelse til banken ift. forskellige lånemuligheder. Dette er dog nogle udregninger som man ikke skal sætte alt sin lid til, da et møde med banken først vil give dig det endelige resultat.

Når du påbegynder søgningen efter den rette bolig, og først begynder at kigge de forskellige huse i dybden, så kan det være en ide at have en fagkyndig med på sidelinjen. Til dette formål kan du f.eks. benytte dig at ”køberrådgivning”, som både gives at banken såvel som uvildige virksomheder. Vores anbefalinger vil være, at benytte en uvildig byggesagkyndig, som ikke har nogen tilknytningen til banken (som jo forsøger at låne dig pengene og då dig til at løbe). Læs mere omkring køberrådgivning og hvordan dette forgår her.

Den sidste del du skal have styr på, er i selve købsprocessen, hvor du skal have en advokat til at kigge på kontrakten. Her skal du blot sikre at alt er rigtig, og du således ikke står dårligt stillet, hvis noget skulle gå galt. Med den førnævnte køberrådgivning har du også sikret, at alle fejl og mangler fremgår af kontrakten således, at du står stærkt i en fremtidig situation.

Kilde: Edc.dk

Kilde: Edc.dk

3

Kilde: edc.dk

5

Kilde: home.dk

6

Kilde: home.dk

4

Kilde: home.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation