Sådan får du naturen ind i boligen

En række elementer udenfor har en naturlig appel til os mennesker. Himlen, jorden, vandet og andre udendørs elementer kan få os til at føle forfrisket, rolig, og nede på jorden. Hvordan får vi disse elementer fra vores udendørsarealer, inde i vores hjem? Den indlysende måde er ved at bringe planter ind i vores stue, hvilket mange allerede ofte gør. I dette indlæg vil vi kigge på andre måde hvorpå, du kan få naturen ind i boligen.

1) Benyt farver du finder udenfor

Det gælder om at benytte de farver, som vi ser udenfor og forbinder med at være udenfor, som f.eks. grøn og gul. Den blå farve betragter vi som himlen, den grønne som græsset og den gule som solen. Herudover skal du også overvej at få ”renheden” med i indretningen ved, at anvende hvid, affarvet og beige farver.

1

2) Vær opmærksom på valg af gulv

Det er nemt at få naturen indenfor i boligen blot ved, at vælge sine gulve med omtanke. Overvej f.eks. at benytte kork-, bambus- eller trægulve, som alle er materialer som skaber varm og naturlighed ind i boligen. At have det rigtig gulv er et stort skridt i den rigtige retning.

3) Benyt elementer fra naturen i indretningen

Som vi allerede har nævnt i introduktionen, så kan man f.eks. benytter rustikke udeplanter i indretningen. Herudover kan man også anvende sten, muslinger, sand og træ er blot nogle af de elementer som du kan overveje. Herudover kan det også være en ide at tilføje malerier og plakater af disse objekter.

2-2 2-1

4) Få det naturlige lys ind

Det gælder om at få så meget naturligt lys ind i boligen som muligt, og dette gøres nemt ved store vinduer med få nipsting og gode lyse gardiner. Det kan endvidere være en mulighed at benytte screens for, at få så meget luft ind som muligt. Gardinerne skal være lyse og af så let et materiale som muligt, og må gerne bevæge sig i vinden.

5) Benyt frugter og grønsager

Vi har set en stigende trend til, at man indretter med frugt og grønsager, som vi kun kan være velkommen overfor. Disse er ofte flotte at kigge på, og den naturlige farvesammensætning er ofte ikke til at stykke med menneskeskabte materialer.

3

 

Inspiration til indlægget er fundet igennem Pinterest.com, Vinterfryd.dk, Houzz.co.uk og Save-on-crafts.com. Har du noget at bidrage til emnet omkring indretning med træ, så lad os endlig høre fra dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation